Que busques?

jueves, 21 de abril de 2011

ELS ALUMNES D'IMATGE i SO APRENEN A TLBgrup (Casa d'oficis de Manresa)

ELS ALUMNES D'IMATGE i SO de la Casa d'Oficis de Manresa APRENEN A TLBgrup


CASA D’OFICIS DE MANRESA
Les Cases d’oficis són programes mixtes de formació i treball que tenen com a finalitat impartir formació a joves aturats menors de 25 anys, amb l’objectiu millorar-ne les possibilitats d’ocupació. La durada d’aquests cursos és d’un any. Els primers sis mesos, els alumnes realitzen la part teòrica durant la qual assisteixen a classe però també comencen a fer algunes pràctiques, sempre amb l’acompanyament dels monitors. En aquesta primera fase els alumnes reben una beca de la Generalitat. Els darrers sis mesos realitzen les pràctiques en empreses relacionades amb la formació rebuda prèviament i amb un contracte laboral de l’Ajuntament.

A Manresa, aquest any s’han desenvolupat cinc Cases d’Oficis diferents: Imatge, So i Comunicació; Sensibilització Ambiental, Entorns Naturals, Polimanteniment i Monitor Esportiu.

Concretament en el d’Imatge, So i Comunicació, els alumnes han après les tècniques per fer bones fotografies, enregistrar amb càmeres de vídeo, editar reportatges i a conèixer, entre d’altres, les taules de so. Han tingut l’oportunitat de fer pràctiques a TLBgrup, on tots els alumnes han practicat els diferents programes d’edició d’àudio I de video, han enregistrat rodes de premsa, i han creat quatre reportatges relacionats amb l’actualitat manresana.

Les instal·lacions de TLBgrup han permès ampliar i posar en pràctica els coneixements teòrics que els alumnes han adquirit a classe, com ara la redacció, locució i l’edició de notícies.

I tot això és complementa amb un seguit d’hores teòriques durant les quals els alumnes aprenen o milloren les seves habilitats socials, com fer un currículum, una carta de presentació o passar una entrevista.



No hay comentarios:

Publicar un comentario